I brist på idéer

Kommer inte på något att skriva så lägger upp en bild istället. Jag diggar dessa "Cyanide and happiness" som de heter. Passar min skumma humor..



..

Ännu mer bloggdesignande

Håller förresten på med ännu en ny bloggdesign.. Kan inte låta bli. Det kommer inte bli så stor skillnad mot för den jag har. Rutorna kommer se lite annorlunda ut också kommer jag byta header men den kommer fortfarande vara grå och rosa!

Piercad i näsan

Nu sitter piercingen på plats och det gick bara bra, fast gjorde hyfsat ont! Dock inte lika ont som jag tänkt mig.
Farmor är här och vi ska äta surströmming. Ja, jag kanske är lite knäpp men jag tycker det är jättegott. Luktar däremot äckelprutt!

Piercing imorgon!

Nu är allt fixat och vi har tid hos piercingstudion 15:30 imorgon!

Jag fick rosor av farmor när jag fyllde år



Foto & redigering: Jag


Humor på hög nivå

Detta är humor på hög(min) nivå!


Vad slutar alltid stöld med?
Svar: Bokstaven D

Var sover lejonkungen?
Svar: I Simbasängen

När kommer en sköldpadda upp i 100 km/h?
Svar: När den ramlar ner från ett stup.

Varför ylar prärievargarna bara på natten?
Svar: På dagen ser de alla kaktusar.

Varför står storken alltid på ett ben?
Svar: Om den lyfta båda skulle den ramla.

Var blir en vit sten om man kastar den i havet?
Svar: Våt


Blått nagellack

Köpte ett nagellack för någon vecka sen och ikväll var jag sugen på att fotografera så tog några bilder av nagellackflaskan och redigerade sen bilden i photoshop. Här är resultatet!


























Om jag får tråkigt

Jag sa till Samuel att jag hade tråkigt och ville göra något "kreativt". Han föreslog att jag kunde måla nåt för hand (för omväxlingsskull) eller göra det det här

Tror jag håller mig till att rita..


Nyklippt

När man nyss klippt lugg kittlas det i pannan. Bara så du vet tänte jag..
Jag var nyss hos frissören och kliptpe ner luggen och toppade resten. Är jättenöjd!

En bild på Donna



Fotograf: Jag
Modell: Donna
Redigering: Jag

Jag tröttnar alldeles för fort på designerna

Trots att det inte var så längesen jag bytte bloggdesign vill jag göra om den igen. Det är inte så att jag inte blir nöjd med dem, för om jag inte vore det skulle jag inte lägga upp dem, men jag tröttnar så fort! Så.. ska jag göra en ny?


Fotosession med en fluga



Foto:
Jag
Modell: Flugan
Redigering: Jag har bara beskurit bilden och lagt till en ram.

Några dagar efter min födelsedag var jag ute med kameran och det nya objektivet. Jag hade en fotosession med en fluga. Han var kanske inte bäst på att ge en bra pose men gick bra ändå.

Pink - Please Don't Leave Me



Diggar videon! Den är härligt galen.

Pärlplatt-besatt

Sitter just nu och pillar med pärlplattor, är ju jättekul! Kreativt och pillrigt.
Komemr kanske bilder på konstverken sen!

Blue lady målad i photoshop



Klicka för att se i full storlek. Skulle såklart kunna finputsas men orkar inte mer ikväll, och om jag känner mig själv rätt kommer det inte bli av någon annan gång heller. Påbörjade bilder avslutar jag sällan.

Grattis farmor

Idag fyller farmor år. Jag vet om många som fyller år idag!
Det var smörgåstårta, godis och marängtårta, så jag har fikat som en tok. Jag var också ute i lekparken med kusinerna och syrran. Var faktsikt riktigt skoj men lillkusinen fick övertala (tjata) en hel del för att få med mig ut.

Nu ska jag försöka få upp en gratis design här på bloggen. Vet bara inte riktigt hur jag ska göra..


Lite uppdateringar om utrustningar

Nu har jag fixat en till sak i menyn. Länkar till information om de utrustningar och program jag använder. Så om det nu är någon som undrar så står det där.


Mitt ritbord




















Jag använder ritbordet Wacom Bamboo A6. Jag är galen i den! Använder den i princip jämt! Även om jag inte arberar i photoshop. Tycker det är mycket smidigare än en datormus.

Jag köpte den hösten 2008 (om jag minns rätt) från dustinhome.se för mina egna pengar. Hade kollat upp rätt mycket om ritborden innan jag köpte ett eget. Vilket märke som gällde, vad för storlek man skulle ha, hur det fungerar o.s.v. En väldigt bra sida om ritborden är Moderskeppet.se. De har visserligen inte bara om ritbord utan även en massa photoshop-tips.

(Bilder är lånade från wacom's hemsida)


My love <3



Mina photoshop



Jag har två photoshop. Adobe Photoshop Elements 4.0 pch Adobe Photoshop CS3.

Elements 4.0
Detta photoshop använder jag mest, ialla fall hemma. Fick det gratis när min pappa köpte sin dåvarande dator för många år sedan och provat mig fram i de olika funktionerna och lärt mig det mesta på det sättet. Jag vet om att detta inte är det bästa programmet och inte har alla funktioner men det duger gott och väl för mig och det jag håller på med (blogg/webdesign, måla och små redigeringar av bilder).

Photoshop CS3
Som sagt använder jag detta inte lika ofta hemma. Detta photoshoppet fick vi inlagt av skolan på de bärbara datorerna vi har fått (låna?) därifrån. Jag går en inrikting på mitt program som heter "Grafisk form och design" vilket innebär en hel del photoshop, in design, och illustrator. Dock använder jag inte de programmen lika ofta hemma för att jag inte tycker om att sitta vid den bärbara datorn och jobba. Men ska försöka bli bättre på att använda CS3 med.

Min kamerautrustning






• Nikon D40x kamerahus. En rätt lätt kamera att ahntera och lära sig. Köptes i slutet av december 2007. Jag fick ett precentkort på 2000 kr av mamma och pappa i julklapp och fick lov att lägga ut mellanskillnaden själv.

(Bilden är lånad från http://www.nikon.se/)













 



• 18-55mm f/3.5-5.6G AF-S VR DX Zoom-NIKKOR. Ett "standard objektiv" som följde med när jag köpte kamerapaketet. Har dugt alldeles utmärkt tycker jag.


(Bilden är lånad från http://www.nikon.se/)










 


55-200mm f/4-5.6 AF-S VR DX Zoom-Nikkor. Fick jag när jag fyllde 18 och har inte hunnit använda det så mycket, men tycker redan väldigt mycket om det. Man kan kalla det en "fortsättning" på standardobjektivet som är ett 18-55mm.



(Bilden är lånad från http://www.nikon.se/)








Övriga saker:
• Ett stativ som min pappa hade när han var yngre (han och farfar höll på en del med fotografering). Tror det är av ett märke som heter Velbon. Funkar bara fint!
• Två vanliga, genomskinliga filter för att skydda linserna på objektiven.
• En svart kameraväska från Mrock.
• En laddare som jag fick i julklapp 2009. Hade tappat bort den förra.

Önskelista:
• Vid vinkelobjektiv, inte kollat in någon speciell än dock.
• Möjligen ett nytt kamerahus

Full fart hela dagen

Nu är jag jättetrött! Har varit full fart hela dagen med hundar, barn, lasange, godis, pratgladda mostrar o.s.v. Nästan hela släkten var där. Vi var ca 25 pers tror jag. Plus de tre hundarna Donna, Viggo och en till flat som heter Lova.

Det är ändå rätt trevligt med dessa släkträffar men man blir lite trött efteråt. Både jag och min syster sov i bilen på vägen hem.

Flaggstångsresande i Norum

Idag ska hela familjen (och Samuel) till Norum och bl.a. fira min (ingifta)morbror som fyllt år. Vi ska resa en flaggstång han fick och äta middag. Stora delar av släkten lär vara där. Önska jag kunde ta med kameran men den har slut på batterier och jag kan inte ladda den.

Nattliga funderingar

Ibland undrar jag om hundar blir avundsjuka eller svartsjuka. Som t.ex när jag och min syster pratar och skojar med varandra, kan hunden då bli avundsjuk på att den inte förstår vad vi säger? Troligen inte. Jag har nog sett alldeles för många Disney filmer.

Come here little kameraladdare!

Den har varit försvunnen ett tag nu. Minns inte ens när jag laddade kameran sist (batteriet håller ganska länge). Jag har vänt upp och ner på hela mitt rum de senaste dagarna utan resultat.
Nån som vet var den kan vara? Skicka era förslag som kommentarer. De kan vara hur bra eller dåliga som helst. Jag är desperat!

Såhär ser den ut (bild lånad från google/pixmania):


Project Runway säsong 2

Säsong två av Project Runway var en av mina favoriter. Speciellt avsnittet de sänder innan finalen då alla sitter och pratar, reder ut saker och visar klipp.

Detta är slutet på det avsnittet och min absoluta favoritdel är musikalen de satt ihop med olika klipp då deltagarna sjunger. Spola fram till 2:20 och se fram till 4:13. Den siste låten de sjöng de strax efter att en vid namn Daniel Franco åkte ut. Brukar ha den och "Lighten up, it's just fasion" på hjärnan.



För er som inte vet kan jag säga att Project Runway är ett program där designers tävlar om att få göra sin egen kollektion och att få titeln som bästa designer. De åker ut en efter en tills det är tre krav till en stor final och sen utses en vinnare.


Viggo

Kusinens hundvalp Viggo
sovandes i Samuels knä



Foto: Jag - radioaktivanka.blogg.se

Ett besök hos fotobutiken

Efter att ha suttit och väntat på skolan i flera timmar så gick jag och mötte upp mamma. Vi hade bestämt att vi skulle till fotohörnan och byta in kameraväskan som var för liten. Så bytte upp den mot en bättre med reglerbara spännen, dragkedja, regnskydd, lösdagbara remmar m.m. Lite dyrare, men det är det värt (säger jag som inte betalade, haha). Sen bad jag även de rengöra mitt 18-55mm objektiv som hade några fläckar på linsen. Som tur var så var det inga repor. Jag köpte även, av egna pengar, ett filter/skydd till ett objektivet.
Blev på lite bättre humör av det.

Dock hittar jag inte laddaren! Har drömt två nätter på rad att jag hittat den men har inte gjort det på riktigt. Ska jag köpa en ny rekomenterar de en laddare som kostar över 600 kr och känner inte för att lägga ut de pengarna. Visst, den laddaren verkar ju bättre än den jag har (man kan ladda i bilen, båten, elelr använda USB och ladda i datorn) men jag vet ju att laddaren ska vara här nånstans!

En viss kod sökes!

Jag har sökt överallt men hittar den inte så nu skrickar jag ut ett rop på hjälp här på bloggen.
Det är så att jag söker en kod som gör att det blir en liten "ruta med scroll" i inlägget. Det ser ut såhär:



Är i akut behov av den eftersom jag fixat en gratis bloggdesign jag tänkt lägga upp, men blir så mycket svårare utan den koden.

Nu är jag lite irriterad

Det blev ingen lektion 12:40. Efter att vi sutit utanför klassrummet och väntat på en lärare i en kvart kom våran rektor och sa att det inte skulle bli någon. KUL! Suttit på skolan sen 9 till 13 helt i onödan. Rektorn tyckte faktiskt synd om oss, och hon sa att vi ska få ersättning någon gång för detta i form av ledig tid eller liknande.

"Ungefär som när de tappat bort ens bagage på flygplatsen, och man blir lite irriterad."

De enda positiva sakerna var väl att jag fick spela kort med Samuel och en annan kille, fika en chokladboll och smaka godis med Samuel. Godis väger upp det mesta.


Nu har vi håltimme från 9 till 12

013b4900989ba65ad6345ee8a271f312.png

Nu har vi håltimme från 9 till 12.40. Så vi börjar skolåret med det klassiska Ruter Sju.


Piercing

Jag har velat pierca mig i 3 år ungefär men har inte fått för mina föräldrar. Nu är jag 18 och får göra det! Äntligen. Har planerat med Karro att göra det vid månadsskiftet. Jag längtar!

För er som undrar så vill jag pierca mig i näsvingen.. Till att börja med.


Skolstart

Imorgon börjar skolan och jag längtar verkligen inte! Som tur är är det bara ett år kvar.
Jag mötte våran rektor på bangolfen i helgen och hon sa att det bland annat ska börja nytt folk i våran klass. I trean? De ska gå med oss men får mer personliga scheman med saker som de inte läst på sin förra skola.

Finns visserligen positiva saker med skolan också. Få in rutiner och träffa Samuel varje dag t.ex.

Bloggdesign



Jag gör alla designer i Photoshop Elements 4.0 och fått alla koder från Designa din blogg.

Gör inga designer gratis på beställning men kan komma någon gratis design som läggs ut här på bloggen.

För tillfället säljer jag inga designer på beställning heller p.g.a tidsbrist. Ibland kan det komma utlottningar, gratisdesigner och någon färdig design till salu. Håll utkik!

Designer jag gjort:


Gratis designer:

 
Design nr 1
En blå/grå stilren design med blommor.

Klicka på bilden för att se designen i ett större format.






Är det något du undrar över så fråga!

Nu är den nya bloggdesignen klar!

Den nya bloggdesignen är inlagd på bloggen. Dock behöver din finslipas lite.

Den förra



Den nya

Efterlyst: Kamera-batteri-laddare

Httar verkligen inte bateriladdningsfanskapet! Letat överallt känns det som! Batterierna är slut i kameran, och jag som har ett nytt objektiv att leka med och allt. Var är rättvisan?
Batterierna tog slut när jag höll på att föra över bilder till datorn. Den hann bara med ca 200 av de 350 som är på kameran. Vill ha de andra med, ska se om det går ändå med den lilla ström som finns kvar i kameran.

Nu ska jag sova och hoppas att någon form av fe komma och leta upp laddaren, alternativt ge mig en ny.
Godnatt.

Ännu en ny bloggdesign på G

Jag kan inte låta bli att göra nya designer. Trots att jag är välidigt nöjd med den jag har jobbar jag på en ny. Den är jag också otroligt nöjd med! Blir en hel del förändringar men tror verkligen att de kommer bli bra.

Kommer inte att visa hela designen förrän den är klar, men ni kan få tjuvkika lite.



Den blir grå och rosa men en ganska färgglad header.

Kalaset igår

Det blev riktigt lyckat! Alla fiskade i fiskedammen och nästan alla åt smörgåstårta. Till och med min syster åt en bit. Hon börjar bli stor! (Fyller 16)
Fick många fina presenter också. Biobesök, gosse-katt, tangentbordsdammsugare, smycken (ett halsband, ett armband och ett par örhängen), en duk, en receptbok på muffins, ett lakritsdoftande ljus, en datorstol (behövdes verkligen!), ett nytt objektiv till kameran (Nikkor 55-200mm) + lite andra kameratillbehör,  och pengar.

Bland kameratillbehören fick jag en väska/fodral men det var för litet! Skulle rymma kameran om den hade det vanliga oblejtivet (18-55mm) men nähädu! Vi fick igen det med lite våld. Men våld är dåligt så vi ska byta in den mot ett snäppet större väska. Fick även linsskydd (som jag skulle haft till andra oblejtivet... Det ser inte så friskt ut tyvärr) och ett motsolskydd.

Nu ska jag och Samuel äta frukost. Har tillbingat morgonen med att motera ihop min stol.

Äntligen 18!

Idag fyller jag år. Fyller 18 till och med! Det du!
Släkten kommer på drop-in. Vissa på eftermiddagen och andra efter middagen (ikväll). Haha!
Det kommer att bli fiskedamm och smörgåstårta.

Bangolftävling - Dag 2

Idag har det regnat. Och regnat. Och regnat lite till. Det regnade när vi åkte till anläggningen och har fortsatt hela dagen! Egentligen skulle vi spela två varv, plus att de elva bästa skulle spela ett finalvarv, men det blev bestämt att vi skulle satsa på att spela ett vanligt varv och sen finalvarvet.
Jag höll på att frysa ihjäl när jag spelade! Var så sjukt kallt och blött att det knappt gick att spela. Gummit på klubban ska helst vara torra när man slår men mot slutet gick det inte att torka av dem för att mina kläder och handduken var genomblöta. Gick, trots regnet, ändå "bara" 49.. med två 7or (vilket är max antal slag per bana). Jag vann i alla fall. Både för att jag ledde ganska stort från igår och att den andra tjej i princip inte orkade mer utan bara slog förr att komma in och värma sig. Jag förstår henne faktiskt!

Så idag blev jag 400 kr rikare. Inte illa.

Förresten så är jag rätt bra vän med den andra tjejen jag spelade mot. Hon är också från Umeå och vi har åkt på läger tillsammans. Just so you know liksom.

Bangolftävling - Dag 1

Tävlingen startade 9:00. Jag fick dock inte börja förrän vid 10 eftersom det var en del före. Första varvet gick jag 43 (inte speciellt bra) och andra gick jag 37 (bätte, men inte super). Så är som nöjd idag. Förväntade mig att det skulle gå mycket sämre! Det är två varv imorgon också innan det är över. Så håll tummarna för mig!
Visade sig också att jag var med i lagspelet i Umeås lag 1. Hade jag ingen aning om, nån hade skrivit upp mig. Kom dessutom två med det laget. Det kan man säga var en positiv överraskning.
Jag kom nyss hem och är lite smått trött. Det blir dessutom bio med Karro ikväll. Vi ska se Sommaren med Göran, eller vad den nu hette. Kommer bli kul!


En dag på golfen

Idag har jag tränat bangolf hela dagen. Kom dit 10 och kom nyss hem. Är nämligen tävling i helgen och har inte tränat så mycket i sommar. Hehe...he.....he..
Men nu är jag fit for fight! Eller kanske inte, men finns inte så mycket att göra och det får gå som det går.


Har varit utan dator i några dagar

Jag har varit hos pojkvännens mormor och morfar i deras stuga och har därför inte uppdaterat. Skickade ett mobilblogginlägg men verkar inte ha kommir fram. Störande.
Som tur är var det inget viktigt jag skrev, utan bara att jag var dä och höll på att måla om deras friggebod. Skickades i tisdags tror jag. Åkte dit i måndags....

Nu är jag hemma i alla fall! Idag har jag, förutom att åkt hem från stugan, varit på stan med Karro för att kolla in piercings studios. Längtar galet mycket efter min! Bara 4 dagar kvar till 18-årsdagen men blir nog inte att jag gör den förrän i månadskiftet.

Vill göra en ny bloggdesign men som vanligt har jag idétorka. Inspiration, kom till mig!

Muffinsbak

Har nyss bakat klart muffins tsm med mamma. Choklad och vanliga med rosa glasyr på! Har itne smakat dem eftersom de är till min födelsedag men tror de är supergoda.
Hittade receptet på glasyren hos DENNA tjejs blogg.





När jag laddade upp bilderna på muffinsarna hittade jag bilderna från stockholm som jag inte laddat upp än. Jag längtar tillbaka! Var så sjukt mys där..

Nu ska jag iväg och spela lite bangolf.

Oj!

Insäg just att det är bara en vecka kvar tills jag blir 18! Shit.. trodde det var mer..
Jag både längtar och inte för skolan börjar två dagar efter. "Jättekuuul"..

"One way or another"

Igår var jag och tränade golf 11-15. Är ändå tävling nästa helg och jag har inte tränat speciellt mycket. Vilar mig i form istället! Muhaha!
Efter träningen i det kokheta vädret for jag hem igen och spelade poker med mina föräldrar och ett par vänner till dem (som skulle stanna på middag och så). Gick sådär. Sen var det dags att sätta igång att grilla. Dock visade det sig att tändvätskan var nästan slut och alla de vuxna hade druckit ett par drinkar så jag fick ta moppen till statoil och köpa mer.
Efter middagen blev det travet, lite sittande på altanen och snacka skit (en massa historier och så) och lite mer "festande". Med festane menar jag drinkar (åt de vuxna, fast jag är snart där jag med!), snacks, biljard och musik. Rubriken på inlägget är en låt vi lyssnade på under kvällen, haha!
Supertrevlig kväll! Måste bara göra ett par konstanteranden. Whisky är blä. Cider är gott. Punkt.

Katt målad i Photoshop



Det är absolut förbjudet att använda mina bilder utan tillåtelse!

En dag på stranden

Idag var jag hela eftermiddagen med Karro och hundarna. Vi gick till Revet, badade lite, fikade och gick tillbaka. Kom hem lagomt till middagen.
Det är ganska långt till Revet så jag är helt slut och har ont i benen! Ska till Karro om ett litet tag för en tjejkväll också. Tar nog moppen då..


Nolia tisdag

Var på Nolia i tisdags också med Samuel. Vi Gjode inte jättemycket men var supermys ändå. Åt kycklingwook och shoppade lite.

Nu är jag däremot hemma igen, och Samuel hemma hos sig. Känns väldigt tomt nu när vi varit med varandra i över en vecka. Ju längre vi är med varandra desto mer ensamt känns det sen. (Vilket inte är så konstigt egentligen).
Fast det är ganska skönt att vara hemma igen också. Träffa Donna, syrran och vara i mitt nystädade rum (städade dagen innan vi for till Samuel).

Nu ska jag photohshoppa tror jag!

Nolia måndag

Var på nolia idag med Karro. Var jättekul! Är inte så ofta vi ses tyvärr.. Måste bli oftare tycker jag!

Småspel på facebook

Just nu har jag fastnat i några spel som finns på facebook. FarmVille, Pet Society och Resturant City.

I FarmVille har man sin egna gård med djur, träd och sånt. Man planterar frön, låter de växa upp och säljer vidare såman kan få ihop mer pengar att köpa mer saker för.

Min gård

I Pet Society är man ett litet sött djur <3 som man kan leka, mata och tvätta. De har också ett eget hem som man kan inreda med saker man köper för mynt. Mynt får man av att leka med djuren, få pokaler, tävla och i det dagliga lotteriet.
Detta är mitt djur Peekaboo <3 :


I Resturant City tar man hand om en egen resturant! Man anställer folk, inreda returangen som man vill. Det som är bra är att resturangen hålls igång även om du inte är inloggad! Gubbarna kan jobba ca 3 timmar om de är fullt utvilade. Sen måste de antingen vila eller äta för att få tillbaka energi.

Min gubbe i Resturant City och min returang:





Spelar du också nåt av de här spelen?

Grattis Johanna

Grattis Johanna på 20-års dagen!

Johanna är Samuels syster.

Det här med att ligga och dra sig

I morse ringde alarmet på Samuels mobil klockan 8. Jag var inte redo at tkliva upp då kan jag säga. Nej vi låg kvar och drog oss till halv 12. Kollade datorn, såg tv m.m utan att kliva upp ur sängen. Det är mys!

RSS 2.0