Lite photoshop-magi en fredagkväll

Jag hade tråkigt och var på photoshop-humör.
Här är resultatet!Foto: Jag - Nikon D40x
Modell: (hahahaha) Jag
Redigering: Jag - Adobe Photoshop CS4

Här är originalbilden:


Dumma, envisa hosta!

Jag har haft hosta i över en vecka nu och den vägrar ge sig! Den är rent ut sagt skitjobbig! Ikväll blir det hostmedicin till kvällsfika. En med lite morfin i. Mums!

Hemsk film och byxshopping

Slappdag. Igen. Känns lite som lugnet före stormen eftersom jag vet att det är flera matteprov, fysikprov och nationellaprov på G senare till våren. Dagen har bestått av flumdikter och flumtolkningar av den, enka basic uppgifter i photoshop, film och "hur har det hått hittills i kursen"-snack.

Vi såg Hotel Rwanda på samhällskunskapen. Sett den förr men är fortfarande bra. Men hemsk! Ingen feel-good-film.

Efter skolan var jag och pojkvännen på stan ett tag. Jag hittade ett par byxor på rea. Ett riktigt kap! Ord. pris: 398 kr. Nedsatt till: 100 kr. Jag hade ett erbjudande med 20% rabatt på reavaror. Betalade totalt: 80kr. Inte illa!

Nu ska jag på promenad med vovven.
Ha en bra kväll!

When you fell like you need to

Klockan 22:50 tänkte jag "Jamen, räkna lite matte/integraler* skulle inte sitta fel nu". Är det normalt?
Dock räknade jag bara ett tal, men säger att det var två eftersom jag skulle räkna ut två integraler. Båda blev rätt! Hur? Klockan "nästan-mitt-i-natten"? Helt galet!

* Integraler är arean under kurvan. Är du sugen på att titta lite närmare på det så får du använda litte google-magi.


25 månader

25 månader idag <3

Ge mig något att "illustratorera"

Jag är sugen på att pyssla i illustrator men kommer inte på vad jag ska illustratorera (som jag så fint kallar det). Nån som har nån idé?

På tal om illustrationer så gjorde jag ett uppdrag åt en lärare att göra ett par illustationer av två personer som sedan skulle upp på umeås gymnasieval-sida! Om du vill se, klicka här. Längre ner står det "Frida och Mange" i menyn. Illustrationerna av dem har jag gjort!

Ensam med min laptop och ritplattan

Nu sitter jag här hos pojkvännen. Helt själv. Han skulle iväg till ju-jutsun på en "fixardag" och kommer hem i eftermiddag. Hans föräldrar skulle iväg på lite ärenden. Tur att jag har datorn och Wacomen att roa mig med.

Radioaktiv Design - Bloggdesigner för alla

Tänkte bara påminna alla om min andra blogg: Radioaktiv Design
Vill köpa en bloggdesign så kika där och kontakta mig på radioaktivdesign@hotmail.com!

Maltesers

Någon mer än jag som stör mig på utalet de använder i Maltesers-reklamen? I den förra reklamen, med två receptionister (?) som skickar Maltesers mellan varandra med hjälp av en fläkt, uttalade dem det "måltisörs". Lite engelskt kan man säga. Sen dess har jag och de jag känner också uttalat det så: "Måltisörs".
Men i den här nya reklamen med hon som äter flygande chokladkulor säger dem det "Maltesers", alltså som det stavas. Fruktasnvärt irriterande tycker jag. Låter bara fånigt och.. fel?

Ja, jag är på gnällhumör idag.

För er som inte vet vad Maltesers är så är det goda chokladgodisar som ser ut såhär:


Rensning av garderober

Jag har varit tvungen att rensa mina fyra garderober idag. Plus överskåpen. Allt skulle tömmas för imorgon ska kamin-folken börja installera kaminen och skorstenen ska ge genom min garderob! Efter att allt är klart ska vi sätta in nya garderober med skutdörrar och spegel, yaay! Ska bli jättekul, speciellt eftersom dörren till ena garderoben har losstnat och inte går att sätta fast. Något irriterande.
Hursomhelt så längtar jag! Men känner jag mina föräldrar rätt kommer nog garderoben in först om 7 månader?

Nummer trehundra

Förresten så är jag uppe i mitt 300e inlägg! Detta är mitt 303 om man ska vara noga.
Nu ska här firas med tårta och roliga hattar.
Eller inte.

Marabou sensation

Just nu sitter jag och pojkvännen och äter godis och tjockar oss. Vi bestämde oss för att testa en nyhet, marabou sensation med youghurt och hallon. Den är helt sjukt god! I think I'm in love, haha!

Förutom att tjocka oss jobbar jag lite i photoshop med några uppdrag jag fått och Samuel DS:ar (=spelar DS). Låter kanske tråkigt att vi inte gör samma sak, men vi är ju fortfarande med varandra och det är ändå mys. Sådetså..

I hope for better days than yesterday

Ingen svenska. Ingen religion. Endast två riktiga lektioner idag. Känns bra!

Kom till svenskan nu på morgonen och fick veta att vi inte skulle ha någon lärare. Så nu sitter vi här och gör inte så mycket alls. Vi skulle läsa några sidor i boken men ingen vet vilka?
Vi har ingen religion heller. Är en rest-lektion för de som har rester och saker de måste fixa för att få godkänt. Jag ska bara dit för att lämna igen religionsboken för nu är kursen slut! Betyg: VG.

Nu har vi alltså ingen lektion förrän 13:05 (Jag räknar inte med VI-timmen då vi ska få info om saker och få se våran närvaro) . Men jag klagar inte! Jag har en dator och Samuel. Underhålling och sällskap.


Född till tönt

När du grät på festerna var jag aldrig bjuden in.


...

Skitdag. En av de värsta på länge. Och då har jag inte börjat med fysiken som troligen kommer göra det värre.

Vill bara tillägga att Samuel är bäst <3 Jag älskar dig!

Me so hungry

Jag är så sjukt hungrig. Knappt ätit nåt idag och mackorna på skolan är slut.
Tyck synd om mig.
Eller ge mig mat.

Morgonpromenad

Jag har nyss varit ute med Donna. Hon gick ovanligt bra tycker jag! Väldigt lugn och fin..

Den senaste tiden har hon haft mer energi än vanligt på promenaderna p.g.a understimulans. Hon har haft problem med en framtass. Haft ont och haltat. Det är av snön som fastnat under tassen och skavt så att hon nästan fått en infektion där under. Så hon har gått på infektionskur och knappt gått promenader ett tag. Nu går hon ganska korta med en strumpa på tassen.

Blir en lång procedur när man ska ut med henne!
- Smörja tassarna (Vi har köpt en impregnat spray som ska göra att det fastnar mindre snö
- Plastpåse på tassen
- Tejpa runt med eltejp
- Strumpa på tassen
- Tejpa mera
- Koppel
- Ut och gå
- Komma in och ta av strumpan och påsen
- Torka tassarna
- Smörja alla tassarna igen

I början tyckte hon verkligen inte om strumpan! Men hon har vant sig nu..
Vi testade gå utan strumpa för ett tag sen men då började hon halta igen så den får sitta på ett tag till när vi tar promenader.


Never more a late morning

Idag är sista dagen jag börjar 12:40. Kommer sakna de här torsdagarna väldigt mycket. Imorgon är det dessutom våran sista schemalagda sovmorgon i hela gymnaset! För nästa vecka byter vi schema (morr), och då blir det låånga dagar. 8:20 - 15:40 alla dagar utom tisdag (då jag slutar vid 10-11 <3)

Här är mitt schema, klicka för att förstora:Tycker framförallt inte om fredagarna, jag vill ju sluta tidigt då..

Radioaktivitet, kärnreaktioner och kvanthypotes

Den yttersta elektronen i natriumatomen kan bland annat befinna sig på följande energinivåer:
(1) -0,221 aJ . (2) -0,311 aJ . (3) -0,485 aJ . (4) -0,823 aJ
a. Vilket energisprång ger det gula natriumljuset som har våglängden 589 nm?
b. Natriumatomer kan okcså absorbera fotoner och exiteras från den lägsta till den högsta av de fyra energinivåerna. Hur stor är våglängden i strålning som har sådana fotoner? Är strålningen synlig?


Yes. På fredag har jag fysikprov i atomfysik och kärnfysik. Handlar om radioaktivitet (yeah), atomkärnan, enkla kärnreaktioner, biologiska verkningar, Bohrs atommodell, emission och absorption, röntgen, m.m.

Så gissa vad jag ska göra ikväll!


Ny bloggdesign!

Jag har fixat en ny design till bloggen! En rödsvart med en rätt simpel header. Tror jag kommer byta ut den senare..

Vad tycks?

Kalle KaninHär är Kalle. Han skapade jag igår/idag efter ett virkmönster från denna sida. Jag tycker han blev riktigt söt!

RSS 2.0