Inte så aktiv

Jag har inte varit så aktiv på bloggen den senaste tiden. Det har varit så fullt upp med annat. Får se om det blir bättring på det snart.

Blood Red SandmanNostalgitripp! Lyssnade jämt på den här för några år sedan då syrran ahde sin Lodri period. Tycker den är superbra! Videon är ju inte helt dålig den heller, haha!

"Can you hear how the children weep?
Chills
of fear like a sawblade cutting deep..."

Kludd i photoshopIgår kväll hade jag lite tråkigt och kluddade ner den här i photoshop. Vet inte vad/vem det är men lägger upp den i alla fall!


Blått är flott

Vad tycker ni om blått? Ganska mörkt blå/grå? Så ser designen till min bloggdesignsförsäljningssida ut. Finnsd et någon förkotning för det förresten? Bloggdesignförsäljningssida. Drygt att skriva varje gång! Vad ska jag kalla den? Blir nog bloggdesignsidan bara.

Otroligt!

Donna ville gå! Hon stannade knappt nåt! (Undantaget var när hon rullade sig 4 gånger på gräsplätten och inte ville resa sig åp en gång) Istället var det en massa dragande hit och dit. Och ett psykbryt på två huskeys. Då slet hon så att jag trodde både händer och armar skulle lossna.
Fast sammanfattningsvis tycker jag det gick bra idag! Yay!

Bloggtorka... igen!

Ja, jag har bloggtorka igen. Har ingen som helst avning om vad jag ska skriva.. Beror mest på att jag vill starta upp mitt projektarbete så snabbt som möjligt (PEPP!) och har en massa annat i skolan och här hemma. Till exempel måste jag strax ut med en hund som vägrar gå på eftermiddagarna. "Skitkul" (Förutom då är hon jätte snäll. På kvällarna går det ju bättre!)

I helgen var jag med Samuel (igen. Gissar att ingen är förvånad, haha). gjorde inget speciellt egentligen. Tog det mest lugnt och försökte hålla oss borta från godis och snacks. Det blev bara popcorn och bubbelvatten, hurra på oss!

Har förresten kommit på ett namn sidan jag ska ha på projektarbetet. Vad den heter avslöjar jag inte förrän jag fixat klart den!
Men innan jag gör det måste jag fixa de andra läxorna... bleh!
- Ca 5 matteuppgifter till imorgon (faktiskt kul ju!)
- Samhällskunskap. Göra klart grupparbetet. Jag ska göra klart det sista och skicka in. Då vet jag att det blir klart i alla fall! (Nej, litar inte helt på de andra. Haha)
- Projektarbete. Skriva en tidsplan. Inte allt för svårt antar jag.
Kommer kanske mer i veckan också. Vi får se..


Higurashi no naku koro ni opening

Jag vet att jag lagt ut denna förr men är galen i serien! Måste börja se andra säsongen, kai! Har sett de första anvsnitten men glömt bort vad som hänt så måste se om dem..


Besöksrekord

Såhär kan det gå när man blir länkad på världens bästa Egoinas blogg.


Helt tomt på idéer...

Jag har fortfarande ingen aning om vad sidan för bloggdesignförsäljningen ska heta..
Sitter just nu dessutom på projektarbete-tiden på skolan och behöver verkligen ett namn! Helst vill jag ju ha ett namn som passar till idéen. Alltså nåt som har med bloggdesign att göra. Tips tack!

Den smärtan var jag inte beredd på!

Efter promenaden med Donnan var jag lite snorig (håller på att bli förkyld tror jag). Så skulle snyta mig, vilket jag gjort förr med piercingen i men den här gången åkte den halvägs ut! Fyf*n vad det gjorde ont! Kändes nästan som när jag skaffade den. Inte najs.
Men gick över lika fort när jag pillade tillbaka den.
Jag tror det var ett tecken på att den inte riktigt är läkt än, även om det jag tycker det känns så.

Jag röstade på Egoina!

Jag röstade på Egoina som Årets blogg i VeckoRevyn Blog Awards 2009!
(Klicka HÄR för att komma till röstningen)


Jag läser hennes blogg varje dag och tycker den är bäst!
Klicka på bilden för att komma till hennes blogg!

Jag har gjort bilden i Illustrator och den får lånas ifall du också röstade på henne.

Chokladblogg, yummie!

Hittade en bra blogg för chokladälskare, som jag! Chokladbloggen (passande namn, haha!) Är en chokladälskande tjej som gör recentsioner på olika choklader. Chokladkakor, chokladglass, brownies o.s.v. Skrivs även om andra saker, som har med choklad att göra såklart. Är man inte redan sugen på choklad så blir man!"Choklad handlar inte om liv eller död. Det är viktigare!"

Behöver tips till projektarbetet

Yes, nu tänkte jag avslöja vad jag ska göra, men behöver samtidigt lite hjälp med en grej (kanske flera).
Jag ska göra en egen sida att sälja bloggdesigner på och hoppas på att jag också kanske kan sälja webbdesigner när jag lärt mig mer om det. Ska ju gå den kursen i skolan efter jul.

Nu till ett av mina problem. Vad ska sidan heta? Någon som har nåt tips? Tar tacksamt emot alla tips jag kan få! De andra problemen jag har får jag lösa när jag kommer dit. Steg ett är i alla fall att skapa själva sidan, så behöver ett namn väldigt snart!

Wrong direction

Jag har inget vettigt att skriva (har jag det nån gång?) så lägger in en till lolcatz bild.

Bilden kommer ifrån: http://icanhascheezburger.com/


Bye bye socker! Kommer sakna dig!

Idag ska vi ut och.. gå. Jag har gått upp säkert 5 kilo på ganska kort tid och vill gärna tappa dem lika fort. Det kommer bli mycket mindre godis och andra onyttigheter under tiden. Kanske lite mörk choklad ibland. Och popcorn. Men inget av det är så onyttigt, right?

Dålig fredag

Jag är hos pojkvännen. Gårkvällen var inge kul. Varken jag eller pojkvännen var på speciellt bra humör så allt blev bara bleeehu! Kändes som att det mesta var mitt fel. Som tur var blev det bättre framåt läggdags och idag känns det bara fint!
Jag vet att jag redan sagt det en miljon gånger men förlåt för igår älskling!


Projektarbete

Jag har nyss pratat med min handledare om projektarbetet vi ska göra nu i trean. Det är helt rörigt i mitt huvud men jag antar (hoppas) att det reder ut sig snart. Vad mitt projektarbete ska handla om får ni veta snart.

Tjuvlyssning

Buss 176, Stenhamra


Två fjortistjejer sitter på bussen och diskuterar en kille.

Tjej 1: Asså, typ igår kväll när jag pratade med Jesper på MSN så skrev han värsta weird!
Tjej 2: Asså, typ som på bilddagboken då eller?
Tjej 1: Ah! Han skriver som värsta läraren! Han skrev med stor bokstav i början på varje ord! Typ: Hej Jessika. Asså! Han skrev hej med stort H och Jessika med stort J! Så jäkla störande, kändes som om det var ett jävla prov.

Källa: Tjuvlyssnat.se


Fula ord

Med fula ord menar jag inte svordomar utan ord som låter.. fult! Jag och min syster diskuterar ofta fula och fina ord. Helt pltsligt kan någon av oss komma på att "Men du, det där ordet är rätt snyggt". Eller tvärtom, att det är fult.
Har länge tyckt att ordet hångla är rätt fult. Låter liksom inget vidare. Testa själv! Håånglaaa. Nej, finns betydligt vackrare ord.
För övrigt tycker jag många svenska ord låter rätt fult. Fast om vi tar ondska i bestämd form, alltså ondskan, så tycker både jag och syrran att det låter bättre än the evil.

Andra ord vi tycker är väldigt fina är cellardoor (källardörr), explosion (engelskans utal) och exemplar.

Vilka ord tycker du är fula/fina? Tänk inte så mycket på vad de betyder utan mer hur de låter.

Kom änglar

Den här låten är sjukt fin!


Pyssel i photoshop

Jag ska göra mig själv 50-60 år äldre och min syster till en mascara modell (skolarbete). Wiho!

Illustrator och metallica

Vi har precis avslutat Grafisk Illustration lektionen. Det blev illustrator och metallica hela förmiddagen. Inte illa! Enda problemet är att vi ska vara klara med uppgiften till nästa vecka och vi har inge mer lektionstid för det. Lika med jobba hemma. Suck.


I'll make da climb

Lolcats är för söta!

Bilden kommer ifrån: http://icanhascheezburger.com/


Jag vill ha fredag idag

Det är bara tisdag och jag längtar redan till helgen! Kan vara för att förra helgen enbart bestod av bangolf. 
Imorgon är det dessutom onsdag. Onsdagar är dryga! Våran längsta dag som endast består av två lektioner. Det är visserligen roliga lektioner (grafisk illustration och grafisk kommunikation), men ska man sitta en hel förmiddag/eftermiddag med det blir man lite trött.

Dryg bilresa!

Jag kom hem halv tolv igår natt. Gick och la mig på en gång (fixade iordning mig först såklart) och somnade på en gång. De där siste timmarna i bilen var så otroligt dryga. Jag sov ifs från ö-vik och hem, men ändå! Försökte läsa ett tag men till sist blev det så mörkt att det inte gick längre.När jag satt där i hyrbilen önskade jag att den hade inbygd dvd-spelare eller nåt annat skoj. Men icke!

Vi har åkt bil i 5 timmar och har

1988a1b9411f0fafcf2bfc5b1c595715.png

Vi har åkt bil i 5 timmar och jag är spyless! Är vi inte framme snart?


Det är en massa äckliga sniglar hä

39a5e7c67a6196e438f9dbbc885d38da.png

Det är en massa äckliga sniglar här på anläggningen i västerås. Bleh!


Glömde skriva att jag skulle på ba

0-66b3a2b70a5399664d60427bce50b258.png

Glömde skriva att jag skulle på bangolftävling i helgen. Seriespel i Västerås. Vi har iaf kommit fram och tränat lite idag. Just nu ligger jag i rummet och funderar på att sova. Är sjukt trött!


How I met your mother

Jag har just sett How I met your mother. Det är en superbra serie tycker jag! Fast ibland funderar jag på om man någonsin får veta vem som är mamman? Någon som vet?

'
Bild lånad från fanpop.com.


Torsdagar <3

Vi här väldigt korta torsdagar. Börjar 12:40 och slutar 15:40. Idag slutade vi dessutom tidigare eftersom projektarbetet, som är vår sista lektion, inte riktigt satt igång än (alla måste skriva ner en idé och ge till lärarn och sen ska de kolla igenom och bestämma vilken handledare man ska ha).

Detta blev ett väldigt tråkigt och emningslöst inlägg. Jag hade tänkt skriva något annat, mer spännande, men glömde bort vad det var.

Gratis bloggdesignJa, nu är den här. En helt gratis bloggdesign gjord av mig!
Den ser ut såhär:

(Klicka för att se den större)

Hur ska du göra för att lägga in den på din blogg då?

1. Spara den här bilden:


2: Ladda hem stilmallen och kodmallarna:

Stilmall:


Kodmall - Front page


Kodmall - Entry page
Eftersom hela denna kod inte funkar i en ruta så delar jag upp den

Första delen:


Mitten delen:
<textarea name="comment" onchange="doChange(this)" cols="52" rows="7"></textarea>
Klistra in denna mellan de andra delarna!

Sista delen:


Kodmall - Category page och Archive page

3. Lägg in stilmallen och kodmallen där de ska vara. Stillmallen ska såklart in under Design > Stilmall.Kodmallarna finns på Design > Kodmall. Den första sidan du får upp är Front page så där klistrar du in koden du kopierade här ifrån. Sen bläddrar du dig vidare till Entry, Category och Archive och klistrar in de kodmallar som ska vara där. Glöm inte att spara innan du bläddrar vidare till näsa kodmall!

Uppe till höger bläddrar du mellan de olika kodmallarna:


4. Ladda upp header på din blogg.
Gå in på Skapa > Bild.
När du skapat bilden klickar du på den, så att du får upp en ny sida med endast bilden på, och kopierar URL-koden (http://www.nånting.se..o.s.v)

Den ska klistras in i stilmallen där det står såhär:

#header {
background: #7e8a93 url(Addressen till headern) no-repeat left top;
margin-top: 0px;
padding: 0px 0px 0px 0px;
height: 336px;
text-align: left;
border-top: 0px solid #000000;
border-right: 0px solid #000000;
border-bottom: 0px solid #000000;
border-left: 0px solid #000000;
}


LYCKA TILL!


Grafisk illustration

Sitter på lektion (har rast nu) och har grafisk illustration. Från 8:20 till 11:25 typ.
Egentligen ska ju dessa "grafiska lektionerna" vara att man jobbar med datorn har jag för mig? Vi sitter i alla fall just nu och ritar kuber och bollar för hand. Som en vanlig bildlektion. Jag vet inte ens vad vi ska göra med bilderna sen.

Våran lärare pratade om någon slutuppgift i kursen till våren. Han hade pratat med designprogrammet om att göra broshyrer till deras årliga modevisning. Vore ju skoj!

Bild på piercingen

Var några som ville att jag skulle lägga upp en bild på piercingen, here it is! (Ja, jag är duktig på att se ut som ett.. jag vet inte vad, haha!)


Ser misshandlad ut

Hela mina lår är alldeles blåa! Ser ut som gigantiska blåmärken! Jag blev lite rädd först innan jag insåg att det är mina nya byxor som färgar av sig.

Om hunden vägrar gå?

Jag tycker om Donna. Väldigt mycket. men så kommer de promenader (oftast mitt på dagen/eftermiddagen) då hon vägrar att gå. I början går det rätt bra men så fort man kommit en bit sätter hon sig ner, vänder sig om eller liknande och vägrar fortsätta gå åt det håll man är påväg. Vi får helt enkelt släpa med henne en bra bit av promenaden. Det är varken kul för oss eller för henne. Sen när man är påväg hem igen så går det jättebra. Vad gör man åt detta?

Lite förändringar i bloggdesignen

Nu är ändringarna klara.

Före:


Efter:


Behöver dock ändras och fixas lite till, men det kommer så småningom!

RSS 2.0