Barnvakt igår!

Igår va djag och pojkvännen barnvakt åt hans kusiner (12 och 7 år gamla tror jag?). Var riktigt trevligt. De är snälla och rätt lugna, även om den yngre av pojkarna pratade non stop och hade svårt att sitta still.
Vi såg TV, spelade Wii och Spore. Fast var mest ungarna som spelade medan jag och Samuel såg på. Jag blev galet sugen på att spela Spore nu! Fast får vänta till lovet, har så fullt upp i veckan.

Trevlig kväll i alla fall!

Disney musik i mitt hjärta

Pojkvännen har fixat en spellista med disneymusik på spotify (som jag brukar få låna). Så nu är jag fast i disneymusikträsket. Det var bara synd att varken Mulan eller Anastasia fanns på spotify..
Några av mina favoritlåtar är de här,


I'll make a man out of you från Mulan (svenska)


In the dark of the night från Anastasia (utan video)

Och sen typ alla andra disneylåtar också!

Muntlig redovisning

Det var väldigt längesen jag hade en ordentlig muntlig redovisning inför klassen! Men idag var det dags igen. Jag var inte nervös i morse, lite innan lektionen och inte jättemycket när vi väl redovisade. Det var inte jättefarligt men jag tycker ändå inte om det..

Ikväll ska jag fixa disken, packa (till Samuel i helgen!) och hjälpa min syster med fysikläxa. Där imellan skulle jag också vilja försöka plugga lite själv och även göra något roligt (virka kanske?). Vi får se hur det går med det!

Ny header!


Nu har jag gjorten ny, ljusare header till bloggen. Den är lite slarvigt gjord på vissa delar men jag tycker den duger. De små figurerna gjorde jag i illustrator.

Vad tycker du?

Tråk på lektion

Just nu har jag webbdesign. Jag är klar med det vi ska ha gjort så har inget att göra. Tråkigt värre.

Grafisk Illustration - Faktasökning

Vi har Grafisk Illustration och vi ska svara på dessa frågor:

När producerades den första massproducerade bilden?
Hur gjordes den?
Vem gjorde den?
Ifrån vilket land kom han/hon?
Vad var syftet med det?
Vilka tillgängliga tekniker finns det för massproduktion av illustrationer? Nämn fem stycken olika?
Vilka typer kan man dela in dem i?
Vilka tekniker kommer att användas i framtiden?
Vilka kommer att vara den huvudsakliga målgruppen?

Jag har inte ens kommit förbi första frågan. Vi fick ingen sida eller litteratur att leta i, utan vi måste söka upp det själva. Googlat allt jag kommer på och letat i nån bok på biblioteket.
Kan bara inte hitta några svar!


Två nya amigurumisJag hälsar de två nya amigurumisarna välkomna!
Den vita katten gjorde jag till min syster och heter Kräket. Hur vi kom fram till det namnet minns jag inte exakt men tror att nån av oss kallade den för lilla kräket. Det är inget elakt menat med det utan vi säger det med kärlek!
Den lilla röda djävulen (ellervaddetnuär) heter Lucifer. När jag påbörjade honom visste jag inte vad det skulle bli, men eftersom han var så väldigt röd fick han ett par horn.

Båda är ursprungligen från ett av Stjernfalls gratis mönster (kaninen), fast jag ändrat öronen. Kattens öron hittade jag en grund på här fast med lite ändringar. Lucifers horn hittade jag på själv.

Virkaholic

Jag har blivit tokig i att virka små amigurumis. Är jätteskoj! Tidigare har jag gjort denna lilla söta kanin. I helgen har jag hunnit med att göra en katt till min syster och en liten "djävul" eller vad det är. De blev riktigt söta. Ska lägga upp ett par bilder på dem senare. Båda dem är inspirerade av samma mönster som kaninen fast med andra öron.
Mitt nya projekt är en elefant som jag gör efter ett mönster från Stjernfall. Den blir blå och röd och är faktisktriktigt rolig att göra.


Barnkanalen är mysig

Inser helt plötsligt att jag sitter och ser på barnkanalen men har ingen aning om varför. Zappade dit, fastnade, och glömde byta. fast jag klagar inte. Jag gillar barnkanalen för det mesta!

Designskapande

Jag vill ändra min design. Men har ingen inspiration. Alls. Då blir det svårt, hehe.


I lågornas skenKluddade lite i photoshop och lyssnade på musik. Kan ni gissa vilken låt? Haha, kanske inte jättesvårt.
En hint: låtens titel står med på bilden.. Om det inte var lätt innan så är det det nu! Men vilken artist/grupp? Muhaha!

Målamålamåla

Jag vill måla eller rita eller skissa eller teckna eller.. Ja ni fattar. Problemet är bara tat jag inte vet vad. Funderar att föra illustrationer till roliga historier/vitsar.
Så skicka en rolig historia så kanske jag ritar en serie av den sen.

Please don't wake me up on Wednesday

Idag känner jag mig riktigt illa. Har en förkyldning som heter duga. Bihålor, hosta, snuva o.s.v. Den har pågått i säkert 4 veckor nu (fast i början var det bara hosta). Och vet ni vad smarta jag gör? Jo, jag fortsätter kliva upp halv 7 och tar bussen till skolan. Varför? Är jag hemma ett par dagar känns det som att jag ska missa jättemycket (även om jag inte gör det). Dessutom känner jag mig "okej" på förmiddagarna. Undrar om jag nånsin kommer lära mig.. Jag har inte varit hemma p.g.a sjukdom på väldigt länge! Måste varit då jag senast fick migrän på skolan?

Onsdagen ska i alla fall bli skön. Vi har studiedag då så kan ligga hemma och snyta mig istället för i skolan. Är svårare att få tag i papper var 5e minut där..


Går inte att ladda upp bilden

Nu är jag less! Enda sen i torsdags har jag testat ladda upp en bild jag gjorde i illustrator men funkar inte. Det är en .jpeg.  Vad är felet?


Skoluppgift - FörrådKurs: Grafisk illustration
Uppgiften gick ut på att vi skulle ner i källaren på skolan och måla av något (med papper och penna). Sen skulle vi göra en illustration av skissen utan att scanna in den på datorn och kalkera av den. Detta blev mitt resultat. Var egentligen mer "smågrejer" men var svårt att få med allt.

Kvällens citat

"Everything is more fun with a stick in your nose"
- Min syster

Sen la hon till:

"... and with a banana in your ear"

Det där sista kommer från Charlie the unicorn ifall du inte redan visste det.

I forstättningen ska jag vara förkyld på proven

Tror att jag nämnde ett matteprov i ett tidigare inlägg. Kvällen innan kändes det som att jag verkligen inte skulle klara provet. Kanske G med lite tur. Jag skrev det på fredag då jag dessutom var väldigt förkyld. Väldigt bra kombination..
Jag fick tillbaka provet idag, och gissa vad! Jag fick mvg. Helt galet! Visst tyckte jag när jag gick ut från klassrummet i fredags att det kändes rätt okej och att jag kanske kunde få vg (som jag också skulle varit jättenöjd med).
Där hade jag fel! Plus de tre slarvfel jag hade på provet då.


VinterpromenadPå bilden: Donna, pojkvänl, bil
Bakom kameran: Jag

En bild som jag fotade i helgen när vi var på promenad.

Utlottning av bloggdesignJag har en utlottning av bloggdesign på min blogg Radioaktiv Design. Klicka här för att komma till den!

Pizza och beslutsångestBilder:
Jag

Som rubriken och bilderna säger, ikväll blir det pizza! Yummi! Det enda problemet jag har med pizza (förutom att det oftast är onyttigt) är att jag brukar ha så svårt att bestämma mig för vad jag ska ha! Fast ikväll har jag bestämt mig. Det blir en mexikansk pizza (stark).

Vad är din favoritpizza?

Idag är det fredag.

Dagens humör: Orolig
Dagens planer: Matteprov och myskväll med älsklingen
Dagens serie: -
Dagens låt: Någon med Kent eller Paramore kanske
Dagens roligaste: Det är fredag!
Dagens smink och hår: Det vanliga. Kajal, mascara, ögonskugga, utsläppt hår.
Dagens väder: Kallt och snö ute.

Musik just nu


Vill ju måla!

Jag sitter och är jättesugen på att måla, teckna, rita, skissa o.s.v. Men istället måste jag plugga inför det kommande matteprovet.

Men när det blir lugnare hade jag planerat att måla av ett par ögon. Vi får se hur det blir med det.

Här är en bild jag målade för ett tag sen.


Shining star


Bild: Jag

En bild jag tog för längesen när jag lekte med slutartiden. Tycker det blev lite småtufft.

Tuesdays in my heart

Jag gillar tisdagar. Det är vår enda tidiga dag. 10:40 är inte illa!

Så här ser mitt schema ut annars:(Klicka för att förstora)

Planer för dagen:
- Plugga infor matteprov
- Leka i photoshop
- Kanske lite tv
- Sova!

Voodootröja

Köpte en tröja idag efter skolan. Den är väldigt söt. Var inget mer jag ville säga..

Värt inlägg, haha!


Lösenordskyddad blogg

Ibland kan det hända att jag vill skriva saker som jag inte vill att alla ska kunna läsa. Därför har jag skapat en lösenordsskyddad blogg. För att komma till den klickar du på länken: http://radioaktivanka.blogg.se/skyddat
Då får du upp en ruta där man måste skriva in ett användarnamn och lösenord som jag skapat för att komma vidare. Jag ger endast ut användarnamn och lösenord till nära kompisar som ber snällt.


RSS 2.0